در معنای کلی به ترکیب ناب و طبیعی از سولفات باریم گفته می شود که با فرمول شیمیایی BaSo4 شناسایی می گردد. در اصل باریت یک واژه یونانی است و دربردارنده معنی سنگین است. گزارشات به عمل آمده از حوزه فناوری حاکی از آن است که این محصول در طبیعت و در حالت عادی در رنگ هایی نظیر سفید تا خاکستری روشن دیده می شود
ویژگی های باریت چیست؟
در واقع باریت حفاری یکی از ترکیبات مهم و قابل توجه در انواع نمک های باریم محسوب می شود و یکی از هزاران مواد معدنی موجود در طبیعت است که قادر است اشعه های گاما و ایکس را در خود جذب نموده و مانع تابش مضر آن ها به بیرون گردد. به همین منظور صنعت پزشکی برای در راستای انجام آزمایشات خاصی همچون تست اشعه ایکس به آن نیاز دارد. به علاوه آنکه به سبب برخورداری از سایر ویژگی های دیگر نظیر وزن بالا، آسانی در استفاده از آن حین کار، خنثی بودن آن از لحاظ شیمیایی، قیمت های مقرون به صرفه و… از آن در ساخت و تولید بتونهایی با مشخصه دانسته بالا استفاده می گردد. به علاوه آنکه باریت این توانایی را دارد که اگر در آزمایشات تشخیص پزشکی یک فرد بیمار یک لیوان از مایعاتی که با ترکیباتی همچون پودر باریم، شیر و بستنی مخلوط شده بنوشد مایع موجود روی مری وی را به طور کامل می پوشاند. از این رو اگر یک اشعه ایکس بر روی گلوی بیمار تابانده شود و پزشکان این کار را برای عکس برداری از بافت ناک روی مری وی انجام دهند مقدار باریم موجود در داخل ترکیب حالت کدر و تیره ای به خود گرفته و مانع از عبور اشعه ایکس به داخل مری فرد بیمار می گردد.
بد نیست بدانید که تمامی کارت های بازی که برای بازی های کودکانه تولید شده مقداری باریت در لابه لای کاغذ به کار رفته در کارت ها وجود دارد. در واقع با قرارگیری خود میان فیبرهای کاغذ، دانسته بالایی به آن می بخشد و این ویژگی خود موجب می گردد تا بازیکنانی که با آن ها سروکار دارند بتوانند خیلی راحت از این کارت های بازی استفاده کنند. همچنین به لحاظ خواص سودمند این ماده معدنی و خنثی بودن آن در مقابل عوامل شیمیایی و همچنین تمیز و براق بودن در کنار قیمت های استاندارد و مقرون به صرفه بودن بسیار مورد توجه کاربران در صنایع مختلف قرار می گیرد.
آشنایی با موارد استفاده از باریت حفاری
به طور عمده از انواع باریت حفاری در صنایع و به منظور کاربری های متنوع استفاده می شود که در زیر به معرفی و شرح آن ها خواهیم پرداخت:
حفاری های نفت و گاز: یکی از کاربردهای رایج از این ماده استفاده از آن در حفاری های نفت و گاز یا مناطقی است که در آن ها فشار مایع گاز بالا بوده و برای سونداژ محصولات خود نیاز به ماده سنگینی دارند. استفاده از باریت حفاری به خاطر شرایط مناسبی که دارد ضمن حرکت در جهت خروج مواد میزان فشار وارد شده بر آن ها را نیز کنترل می کند. در این گونه اماکن از این محصول به صورت پودر با تلفیقی از محلول آب و گل رس استفاده می شود.
تهیه مواد شیمیایی باریم دار: دومین مصرف پرکاربرد باریت حفاری استفاده از آن به عنوان یک منبع مهم در ساخت و تولید مواد شیمیایی باریم دار است. از جمله مکان های متعددی که در راستای تولیدات خود از آن استفاده می کنند عبارت اند از: صنعت لاستیک سازی، کاغذ سازی، صنعت چرم سازی، پارچه بافی
مصارف باریت خرد شده: از جمله صنایعی که باریت حفاری را مستقیماً و به شیوه کاملاً خرد شده استفاده می کنند صنعت لاستیک سازی است که از آن به عنوان روکش و در جهت پوشش لاستیک های تولید شده استفاده می کند.
-
نام پروژه:نام مرحله:فعالیت:مصالح و تجهیزات: باریت حفاری
نظر شما برای نویسنده مطلب ارسال گردید.